28 januari
2017
 
“Rick Stotijn is a first rate virtuoso, a real master of his instrument” 
“Stotijn let his bass sing, his technique is phenomenal” 


Rick Stotijn wordt dezer dagen gezien als één van de meest vooraanstaande contrabassisten in de wereld. Hij ontving in 2013 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor jonge getalenteerde musici.

Hij speelde als solist met vele orkesten zoals het Swedish Radio Symphony Orchestra, Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest, die aan de componist Martijn Padding opdracht gegeven heeft een basconcert voor Rick te schrijven. Ook andere componisten hebben nieuw werk voor hem geschreven, zoals Kees Olthuis, Michael van der Aa, Ned Rorem en Britta Byström.

Rick is ook een veelgevraagd kamermusicus en speelt regelmatig samen met musici als Janine Jansen, Julian Rachlin, Mischa Maisky, Christianne Stotijn, Liza Ferschtman en vele anderen. Hij heeft twee cd's uitgebracht die beide lovende kritieken ontvingen.

Momenteel is Rick aanvoerder contrabas bij het Swedish Radio Symphony Orchestra en voert ook regelmatig de basgroep aan bij o.a. het London Symphony Orchestra, Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Chamber Orchestra of Europe. Daarnaast is hij sinds 2015 Professor Kontrabass aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf en hoofdvak docent contrabas aan het Conservatorium in Amsterdam.

Rick Stotijn speelt op een Rafaele & Antonio Gagliano contrabas, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Masterclass
 

CONTRABAS EN KAMERMUZIEK
DOOR RICK STOTIJN


Q-Factory *
Atlantisplein 1
1093 NE Amsterdam.

* Door een vergissing van de KHL vindt de masterclass van Rick Stotijn daar niet meer plaats, maar zijn we uitgeweken naar Q-Factory.

Bekijk hier het programma!

Contrabassist Rick Stotijn geeft dit seizoen een masterclass in de serie Vriendenconcerten voor zowel contrabassisten als kamermuziekensembles. Deze masterclass vindt plaats in De Nieuwe KHL te Amsterdam en staat open voor alle strijkers, vakstudenten en jong talent.
Zowel solisten als ensembles zijn welkom!

Entree voor toehoorders gratis.

Deelnemers konden zich tot 23 januari 2017 aanmelden via de website.

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!