20 november
2016
 
De afgelopen twee jaar heeft Stichting Vriendenconcerten masterclasses en workshops georganiseerd voor o.a. cello, slagwerk, koperblazers en piano. De docenten waren allen musici die concerten gaven in onze serie in de Zuiderkerk. Met hun passie voor muziek en uitmuntend vakmanschap wisten zij zowel deelnemers als publiek te inspireren.

Stichting Vriendenconcerten is zeer verheugd dat we dit seizoen weer diverse workshops en een Masterclass kunnen organiseren. Zo organiseren wij vandaag een workshop voor houtblazers gegeven door niemand minder dan Pauline Oostenrijk!

Geschikt en toegankelijk voor (gevorderde) amateurs van alle leeftijden. Mis deze unieke kans niet om van een van de vooraanstaande hoboïsten van ons land een coaching te krijgen!!

Er komen nog workshops later in het jaar aan het Britten Jeugd Strijkorkest, gegeven door onze artistieke leiding Pamela Smits en Maarten den Hengst. Hou onze website en onze Facebook pagina in de gaten voor data en meer informatie.

Workshop
 

HOUTBLAZERS
DOOR PAULINE OOSTENRIJK


KHLDe Nieuwe KHL
Oostelijke Handelskade 44
1019 BN Amsterdam.
http://khl.nl

 
Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de Klassieke Muziek. Voordien had ze op nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht gesleept, waaronder de eerste prijs van het Fernand Gillet hoboconcours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. In 1986 was ze de Nederlandse 'Young Musician of the Year'.

Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Koen van Slogteren en Jan Spronk, en volgde daarna lessen bij o.a. Han de Vries, Thomas Indermühle en Alex Klein. Daarnaast voltooide ze de hoofdvakstudie piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en de studie Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Sinds 1995 is Pauline als solo-hoboïste verbonden aan het Residentie Orkest. Van haar activiteiten als soliste en kamermusicus getuigen een aanzienlijk aantal cd-opnames. Ze soleerde bij o.a. het Residentie Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Radio Kamer Orkest, Sinfonietta Amsterdam, het orkest van de Westdeutsche Rundfunk Köln, het Salzburger Kammerorchester, het Prague Symphony Orchestra, l'Orchestre d'Auvergne en het Orkest van het Oosten. Verschillende componisten schreven werken voor haar, waaronder Louis Andriessen ('To Pauline O' voor hobo solo).

Pauline treedt regelmatig op met haar zus, de sopraan Nienke Oostenrijk. Ze geeft recitals met pianist Ivo Janssen en gitarist Enno Voorhorst en is lid van het Orlando Quintet en het kamermuziekgezelschap Nieuw Amsterdams Peil.

Tot 2007 was ze hoofdvakdocente hobo aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Sinds 2017 geeft ze les aan de VAK Centrum voor de Kunsten in Delft.

Inmiddels is ze ook actief als schrijfster van columns en korte verhalen en draagt regelmatig verhalen voor uit o.a. haar bundel 'De geest van Stotijn en andere verhalen'.
 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!